Wantijlive 2017

De aller-aller-allereerste editie!

Vanaf 9 juni 2017 is een nieuwe traditie in Dordrecht geboren. Wantijlive werd voor het eerst gevierd in het prachtige Wantijpark. Daar waar Wantijpop al lange tijd een vertrouwd, jaarlijks terugkerend festival is, maakt Wantijlive het Wantij-weekend nu compleet. Grote Nederlandse acts in een gemoedelijke sfeer, met een biertje in de hand, maakt Wantijlive een festival welke vrienden samenbrengt. En dit op één van de mooiste plekken van Dordrecht. Met trots kijken we dan ook terug op een editie waar zo’n 8.500 bezoekers uit hun dak gingen. Het festival was nagenoeg helemaal uitverkocht.

Programma 2017

 

Verslag van de dag

9 juni 2017, Wantijpark Dordrecht
Voor wie het zich nog kan herinneren, herinnert zich vast een dag met wisselvallig weer. Waar ’s ochtends de regen nog met bakken uit de hemel kwam, stonden we ’s middags te dansen in de zon! 

Niemand minder dan rapper Diggy Dex trapte Wantijlive af. De sfeer zat er meteen in en wanneer rock’-n- rollzanger Danny Vera volgde kon het al helemaal niet meer stuk.

Danny Vera: ”Hé Dordt, we maken er een mooie middag van! Het zonnetje schijnt. Fucking hell, je moet toch wel heel blij zijn dat je zo’n mooi festival in je stad hebt”

Na Danny Vera mocht Dordtenaar Nielson de toeschouwers vermaken. Erg speciaal, want voor Nielson is dit natuurlijk thuiskomen. Marco Borsato sloot de festivaldag succesvol af.

”Wat ziet het er gezellig uit!” – Marco Borsato, vanaf het podium

De hele dag door hing er een relaxte sfeer in het park, vrienden zijn dichter tot elkaar gekomen en nieuwe vriendschappen werden gesloten. Velen weten nu al zeker dat ze volgend jaar willen terugkeren.

Sfeerimpressie

Dit was Wantijlive 2017!

Aftermovie

Muziek: Nielson – Hoogste versnelling | Danny Vera – I’ve been around