De beste live acts

Komende week maken we het programma van Wantijlive bekend. Ben jij klaar voor de beste live acts? Schrijf je nu alvast in voor de Early Bird verkoop

Early Bird

Is Wantijlive ook dit jaar de opening van jouw festivalzomer? De afgelopen jaren zijn de beste live acts al voorbij gekomen en ook dit jaar staan er mooie optredens op het programma. Kensington, Racoon, Danny Vera, BLØF, Nielson en DI-RECT stonden afgelopen jaren al in het prachtige Wantijpark te Dordrecht. Volgende week maken we de  artiesten bekend en kun je eindelijk weer genieten van de beste live acts van Nederlandse bodem.

Eerder op Wantijlive

Wantijlive op vrijdag en Wantijpop op zaterdag. De eerste editie van Wantijpop was al in 1995!  In 2017 was de eerste editie van Wantijlive. Maar inmiddels hebben al veel van de beste Nederlandse acts een optreden gegeven in het Wantijpark. Was jij erbij? Hieronder een mooi overzicht.

Live optreden Kensington op Wantijlive 2018
Kensington
Kensington

Kensington blies tijdens Wantijlive 2018 het publiek compleet omver! De regen kwam met bakken uit de hemel, maar daar was qua sfeer niets van te merken! Iedereen die erbij was zal zich de verbroedering die die avond in de regen ontstond nog wel herinneren. Na afloop van hun optreden scheef Kensington op hun social media:

‘Mucho respect for partying your asses off in this horrible weather, you rule!’

Live optreden Marco Borsato op Wantijlive 2017
Marco Borsato
Marco Borsato

De allereerste editie van Wantijlive was er meteen een voor in de boeken. Niemand minder dan Marco Borsato sloot de festivaldag af. En hoe! Ruim 8.500 bezoekers gingen volledig uit hun dak en zongen woord voor woord zijn grootste hits mee. ‘Zij’, ‘Binnen’ en natuurlijk ‘Rood’ kwamen voorbij. Marco Borsato had sinds 1996 niet meer op een podium in Dordrecht gestaan. Hij kon niet wachten weer eens terug te keren naar onze mooie stad en zette een knaller van een show neer. Een traditie was geboren!

Live optreden BLOF op Wantijlive 2018
BLØF
BLØF

In 2018 stond de Zeeuwse band BLØF op het programma van Wantijlive. Toen de drummer zijn eerste noot sloeg, was het publiek al niet meer te houden. Iedereen ging compleet uit zijn dak bij alle bekende hits van de band.

Geen nummer ging voorbij, zonder dat de songtekst uit volle borst werd meegezongen. BLØF speelde hit na hit met o.a. ‘Dansen aan Zee’, ‘Omarm me’ en ‘Zo Stil’. Nou, stil bleef het zeker niet! 

Live optreden Suzan & Freek op Wantijlive 2018
Suzan & Freek
Suzan & Freek

Inmiddels zijn Suzan & Freek niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Ze scoren hit na hit, met nummers als ‘Weg van jou’, ‘Goud’ en ‘Onderweg naar later’. Voordat ze bij het grote publiek bekend waren stonden ze al op Wantijlive. In 2018 was Wantijlive één van hun eerste festivals en trapten ze Wantijlive af met veel lekkere covers, waardoor de sfeer er direct goed in zat.

 

Live optreden Nielson op Wantijlive 2019
Nielson
Nielson

Wist je dat onze eigen Nielson al twee keer eerder op Wantijlive heeft opgetreden? Voor de bekende Dordtenaar waren zijn optredens 2017 en 2019 een thuiswedstrijd. ‘Het is cool om in je eigen stad op te treden en geen uren te hoeven rijden!’ De nummers ‘IJskoud’ en ‘Beauty & the Brains’ werden met luid gejuich ontvangen en tijdens ‘Sexy als ik dans’ gingen alle voetjes van de vloer. In 2019 verkocht hij zelfs persoonlijk, vanuit het VVV-kantoor in het centrum, de allereerste kaartjes voor Wantijlive!

Live optreden Danny Vera op Wantijlive 2017
Danny Vera
Danny Vera

De sfeer kon niet meer stuk toen Danny Vera in 2017 het podium van Wantijlive beklom. Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk en het publiek had er zin in! De rasmuzikant, met zijn unieke Americana sound maakte er een geweldige show van, waarbij stilstaan geen optie meer was. Het publiek ging compleet uit zijn dak. Inmiddels heeft de rock-n-rollzanger een megahit op zijn naam staan met ‘Roller Coaster’, wat alle records heeft gebroken. 

Live optreden DI-RECT op Wantijlive 2019
DI-RECT
DI-RECT

In 2019 was het de beurt aan DI-RECT om Wantijlive af te sluiten. Inmiddels stond iedereen tot de enkels in de blubber, maar het leek niemand wat te deren. De energie van leadzanger Marcel Veenendaal en hits als ‘Devil Don’t Care’ en ‘Times are Changing’ zorgden ervoor dat het publiek tot het einde door danste! Kortom, een editie om nooit te vergeten! 

Live optreden Racoon op Wantijlive 2019
Racoon
Racoon

In 2019 kon het publiek van Wantijlive ook genieten van de mooiste nummers van Racoon. Toen gitarist Dennis zijn snaren liet klinken, stond het publiek al met de handen in de lucht. Maar wat wil je ook anders met hits als ‘Love you More’, ‘Oceaan’ en ‘No Mercy’. Ver buiten het Wantijpark was het publiek te horen.