Ames hoofdpodium

De leukste acts zie je bij ons.

Is Wantijlive de opening van jouw festivalzomer? De afgelopen jaren zijn de beste live acts al voorbij gekomen en ook dit jaar stonden er mooie optredens op het programma. Chef’Special sloot Wantijlive 2022 af!

Daarnaast stonden Davina Michelle, De Dijk en Rob Dekay op het podium! De presentatie was wederom in handen van Dennis Weening. Lees hieronder meer over deze populaire artiesten van dit moment.

Eerder stonden Racoon, Kensington, Danny Vera, BLØF, Nielson en DI-RECT al in het prachtige Wantijpark te Dordrecht. Op 17 juni 2022 kon je eindelijk weer genieten van de beste live acts van Nederlandse bodem.

Het programma van 2023 is nog niet bekend.

Eerder op Wantijlive

Wantijlive op vrijdag en Wantijpop op zaterdag. De eerste editie van Wantijpop was al in 1995!  In 2017 was de eerste editie van Wantijlive. Maar inmiddels hebben al veel van de beste Nederlandse acts een optreden gegeven in het Wantijpark. Was jij erbij? Hieronder een mooi overzicht.

Live optreden BLOF op Wantijlive 2018
BLØF
BLØF

In 2018 stond de Zeeuwse band BLØF op het programma van Wantijlive. Toen de drummer zijn eerste noot sloeg, was het publiek al niet meer te houden. Iedereen ging compleet uit zijn dak bij alle bekende hits van de band.

Geen nummer ging voorbij, zonder dat de songtekst uit volle borst werd meegezongen. BLØF speelde hit na hit met o.a. ‘Dansen aan Zee’, ‘Omarm me’ en ‘Zo Stil’. Nou, stil bleef het zeker niet! 

Live optreden Kensington op Wantijlive 2018
Kensington
Kensington

Kensington blies tijdens Wantijlive 2018 het publiek compleet omver! De regen kwam met bakken uit de hemel, maar daar was qua sfeer niets van te merken! Iedereen die erbij was zal zich de verbroedering die die avond in de regen ontstond nog wel herinneren. Na afloop van hun optreden scheef Kensington op hun social media:

‘Mucho respect for partying your asses off in this horrible weather, you rule!’

Live optreden Nielson op Wantijlive 2019
Nielson
Nielson

Wist je dat onze eigen Nielson al twee keer eerder op Wantijlive heeft opgetreden? Voor de bekende Dordtenaar waren zijn optredens 2017 en 2019 een thuiswedstrijd. ‘Het is cool om in je eigen stad op te treden en geen uren te hoeven rijden!’ De nummers ‘IJskoud’ en ‘Beauty & the Brains’ werden met luid gejuich ontvangen en tijdens ‘Sexy als ik dans’ gingen alle voetjes van de vloer. In 2019 verkocht hij zelfs persoonlijk, vanuit het VVV-kantoor in het centrum, de allereerste kaartjes voor Wantijlive!

Live optreden Suzan & Freek op Wantijlive 2018
Suzan & Freek
Suzan & Freek

Inmiddels zijn Suzan & Freek niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Ze scoren hit na hit, met nummers als ‘Weg van jou’, ‘Goud’ en ‘Onderweg naar later’. Voordat ze bij het grote publiek bekend waren stonden ze al op Wantijlive. In 2018 was Wantijlive één van hun eerste festivals en trapten ze Wantijlive af met veel lekkere covers, waardoor de sfeer er direct goed in zat.

 

Live optreden Danny Vera op Wantijlive 2017
Danny Vera
Danny Vera

De sfeer kon niet meer stuk toen Danny Vera in 2017 het podium van Wantijlive beklom. Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk en het publiek had er zin in! De rasmuzikant, met zijn unieke Americana sound maakte er een geweldige show van, waarbij stilstaan geen optie meer was. Het publiek ging compleet uit zijn dak. Inmiddels heeft de rock-n-rollzanger een megahit op zijn naam staan met ‘Roller Coaster’, wat alle records heeft gebroken. 

Live optreden DI-RECT op Wantijlive 2019
DI-RECT
DI-RECT

In 2019 was het de beurt aan DI-RECT om Wantijlive af te sluiten. Inmiddels stond iedereen tot de enkels in de blubber, maar het leek niemand wat te deren. De energie van leadzanger Marcel Veenendaal en hits als ‘Devil Don’t Care’ en ‘Times are Changing’ zorgden ervoor dat het publiek tot het einde door danste! Kortom, een editie om nooit te vergeten! 

Live optreden Racoon op Wantijlive 2019
Racoon
Racoon

In 2019 kon het publiek van Wantijlive ook genieten van de mooiste nummers van Racoon. Toen gitarist Dennis zijn snaren liet klinken, stond het publiek al met de handen in de lucht. Maar wat wil je ook anders met hits als ‘Love you More’, ‘Oceaan’ en ‘No Mercy’. Ver buiten het Wantijpark was het publiek te horen. 

Rob Dekay
Rob Dekay

Ook Rob Dekay schitterde op het podium van Wantijlive 2022. De Nederlandse singer-songwriter, met zijn iconische herkenbare uitstraling (meestal met hoed), is vooral bekend vanwege zijn mooie soulvolle country-pop liedjes. Maar ook kun je hem kennen als De Mol van het twintigste seizoen of als Judas in The Passion van 2021. Met het nummer ‘Ik ben maar een mens’ uit The Passion 2021 scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit.

Lees meer over

Rob Dekay op Wantijlive!

De Dijk
De Dijk
De Dijk

De Dijk behoeft weinig introductie. Al sinds de begin jaren ‘80 maken ze de Nederlandse podia onveilig met hun hits als ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Bloedend hart’. In totaal staan ze met al hun nummers meer dan 200 keer in de top 2000! Op Wantijlive 2022 waren ze erbij en dat voor de allerlaatste keer! Natuurlijk kwamen de grootste hits voorbij en aangezien we die woord voor woord allemaal mee kunnen zingen, waren we ver buiten het Wantijpark te horen!

Lees meer over

De Dijk op Wantijlive!

Davina Michelle
Davina Michelle
Davina Michelle

Davina Michelle kwam naar Wantijlive 2022! De popster is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar grootste hits zoals ‘Beat Me’, Hold On’ en uiteraard ‘Duurt te lang’ kwamen allemaal voorbij.

Lees hier alles over

Davina Michelle op Wantijlive!

Chef’Special
Chef’Special

Chef’Special sloot op 17 juni 2022 Wantijlive af. De Haarlemse band heeft het de afgelopen jaren uitstekend gedaan met veel nieuwe muziek en aangepaste optredens en kan zich tot een van de populairste bands van dit moment rekenen. In 2014 stond de band ook al in het Wantijpark, toen als afsluiter van Wantijpop.

Lees hier alles over

Chef’Special op Wantijlive