Tweede Live at Wantij ‘bomvol met topacts’

Live at Wantij komt dit jaar terug met een tweede editie! Het AD schreef hier een leuk stuk over:

Live at Wantij, het betaalde broertje van Wantijpop, in Dordrecht krijgt een tweede editie. De organisatie belooft, na Marco Borsato vorig jaar, opnieuw topacts van landelijke allure.

Als het aan organisator BOD Events uit Dordrecht ligt, wordt Live at Wantij net zo’n begrip als Wantijpop. ,,We hebben zeker de ambitie om elk jaar op vrijdagavond voor Wantijpop uit te pakken met topartiesten in Dordrecht’’, zegt Magchiel Koekkoek. ,,Vorig jaar hebben we bewezen dat het wél kan om hier een betaald festival neer te zetten.’’

Tot die tijd durfden organisatoren het eigenlijk niet aan in Dordrecht. De vrees was dat Dordtenaren – gewend aan vele gratis festivals – niet bereid zouden zijn om te betalen voor een evenement.

,,Bezoekers waardeerden Live at Wantij vorig jaar vanwege de top-acts, de vele lokale eetkraampjes en de betere service’’, zegt Koekkoek. ,,Omdat je met kaartverkoop precies weet hoeveel mensen je kunt verwachten, kun je daar in de service goed op inspelen. Iedereen kon het podium goed zien. We wisten precies hoeveel meter bar er nodig was en hoeveel toiletten.’’

Bijna alle 9.000 kaartjes waren vorig jaar verkocht. ,,En met de namen die we voor dit jaar hebben gestrikt, durf ik wel uit te spreken dat we dit jaar uitverkopen. En het zou mij ook niets verbazen als dat al héél snel na het openstellen van de kaartverkoop op 2 december gebeurt,’’ zegt hij geheimzinnig.

Wie er op het podium staan, wordt over twee weken bekendgemaakt. Maar Dordtenaren kunnen komende weken hints verwachten in de stad en op sociale media.

Koekkoek belooft ‘een breder programma’ dan afgelopen jaar. ,,We willen een variërend publiek trekken en een basis leggen voor de komende jaren.’’

Live at Wantij is volgend jaar op 1 juni, een week eerder dan afgelopen jaar. ,,We hebben het verzet omdat we dit jaar samen vielen met de laatste avond van de Avondvierdaagse in Dordrecht. Die heeft toen de route verlegd, wat voor ons hartstikke fijn was. Maar de ouders van de kinderen in de vierdaagse zijn ook een doelgroep van Live at Wantij. En die zien we komend jaar natuurlijk ook graag op het festival.’’ Want, zo benadrukt Koekkoek, ondanks verschillende verzoeken blijft het festival écht 18-plus.

Bron: AD