Danny Vera

Wantijlive 2023

Danny Vera

Top 2000 kanon Danny Vera behaalde weer succes met zijn hit ‘Rollercoaster’. Opnieuw stond het nummer op de tweede plek in de lijst. Na het scoren van vele hits, deelname aan The Streamers en o.a. zijn eigen programma Vera’s Vintage Vibes op Radio Veronica is Danny op 9 juni te zien op ons podium. We kijken ernaar uit! Tijdens de eerste editie van Wantijlive in 2017 was Danny Vera al eerder bij ons te zien en in 2016 stond hij op Wantijpop.

Naast Danny Vera staan ook Anouk, Rolf Sanchez en Dion Cooper op het programma van Wantijlive 2023.

Danny Vera - Hold On To Let Go

Over Danny Vera

De Zeeuws afkomstige Danny Vera stelde in 1999 zijn eerste band samen genaamd Till Dawn, waarmee hij een jaar later de Zeeuwse Belofte (Grote Prijs van Nederland) won. In die periode behoorde hij tot de allereerste lichting studenten van de Rockacademie in Tilburg, net als klasgenoten Jacqueline Govaert en Floor Jansen. Met Till Dawn trad hij op met shows door heel Nederland. Danny Vera staat bekend om zijn Americana sound en heeft meerdere albums uitgebracht vanuit, hoe kan het ook niet anders, Amerika! In april 2009 trok hij naar de Hilltop Studios in Nashville, Tennessee om zijn vierde album, ‘Pink Flamingo’ op te nemen.

Al snel volgde de hits op zoals ‘The Devil’s Son’, ‘Hold On To Let Go’ en ‘My Confession’. Tevens was Danny Vera te zien tijdens de speciale EK/WK uitzendingen (VI Oranje) die in 2010, 2012 en 2014 zijn gemaakt. Maar dat is nog niet alles natuurlijk. In 2019 kwam ‘Rollercoaster’ uit en sindsdien scoort dit nummer hoog in de hitlijsten. Afgelopen jaar stond het nummer opnieuw op de tweede plek in de Top 2000.

Danny Vera op Wantijlive 2017

De sfeer kon niet meer stuk toen Danny Vera in 2017 het podium van Wantijlive beklom. Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk en het publiek had er zin in! De rasmuzikant, met zijn unieke Americana sound maakte er een geweldige show van, waarbij stilstaan geen optie meer was. Het publiek ging compleet uit zijn dak. Inmiddels heeft de rock-n-rollzanger een megahit op zijn naam staan met ‘Roller Coaster’, wat alle records heeft gebroken.