Ook Live at Wantij slaat aan

De eerste editie van Live at Wantij was een succes! Het AD schreef hier een leuk stuk over:

Ongeveer 8.500 mensen gingen vanavond uit hun dak tijdens de eerste editie van Live at Wantij. Niemand minder dan Marco Borsato sloot de festivaldag af.

Even zag het er vanochtend naar uit dat bezoekers met kaplaarzen en poncho’s aan naar het Wantijpark moesten komen. Dat bleek gelukkig mee te vallen. Terwijl de regen aan het begin van de dag nog met bakken uit de hemel viel, brak in de loop van de dag alsnog de zon door. ,,Ik denk dat we weer ouderwets geluk hebben”, zegt Magchiel Koekoek van het organiserende BOD Events.

Om ook grotere namen aan te kunnen trekken dan bij het inmiddels traditionele gratis openluchtfestival Wantijpop, koos de organisatie ervoor de bezoeker te laten betalen. In totaal 8.500 kaarten waren beschikbaar. Bijna al die kaarten gingen over de toonbank.,,We zijn nagenoeg uitverkocht”, aldus Koekoek.

Naast muzikaal vermaak, kon de bezoeker ook terecht bij een van de vele eettentjes. Barbecuedampen stegen op vanaf het plein waar picknicktafels stonden en de bezoekers zich tegoed deden aan broodjes hamburger of patat. Ook was het mogelijk om nog gauw een festivaloutfit te scoren bij een van de kraampjes met snuisterijen.

 

Aftrap

Rapper Diggy Dex kreeg de eer om de eerste editie van Live at Wantij om half vijf af te trappen. Voor bezoeker Martin Boshoven was dat optreden een van de redenen om naar het festival te komen. ,,Ik heb hem uiteindelijk maar een kwartier gezien. Je zit toch met je werk”, zegt hij ietwat teleurgesteld.

,,Maar de rest is ook leuk”, voegt de Dordtenaar, die samen met zijn vrouw naar het Wantijpark kwam, er snel aan toe. Want ook de muziek van Marco Borsato kan hij wel waarderen. ,,Ik ben weleens naar een concert van hem in de Ziggodome geweest. Zo’n park is dan toch leuker. Al moet je wel mooi weer hebben, maar dat is perfect vanavond.”

 

Herrie

Ook rock’-n-rollzanger Danny Vera, die na de rapper het podium mocht betreden, was tevreden over het mooie weer. ,,Hé Dordt, we maken er een mooie middag van! Het zonnetje schijnt. Fucking hell, je moet toch wel heel blij zijn dat je zo’n mooi festival in je stad hebt”, riep Vera zijn toeschouwers vanaf het podium toe. Juist op dat moment besloot de Dordtse Christine van Es dat het tijd was om een hapje te eten. Ze bezoekt het muziekevenement in het Wantijpark samen met drie vriendinnen. ,,We zijn gezellig een dagje uit. Om half vijf zijn we hier al heen gekomen, maar we komen wel echt voor Marco”, zegt ze lachend. ,,Niet voor Danny Vera, dat is zo’n herrie”, vult een van haar vriendinnen aan. Ze zijn positief over de eerste editie van het betaalde festival. ,,Het is leuk georganiseerd”, zegt van Es. Na Vera mocht Dordtenaar Nielson de toeschouwers vermaken. Het publiek leek tot dan toe wat tam, maar voorzichtig kreeg hij de handen omhoog tijdens zijn nummer Hoe. ,,Ik hoop jullie nog gruwelijk vaak te zien. Ik heb van jullie genoten”, sloot hij zijn bijdrage af.

 

Uitsmijter

Maar de meeste bezoekers kwamen toch voor de uitsmijter van de avond, Marco Borsato. Sinds 1996, het jaar dat zijn derde album De Waarheid uitkwam, stond hij niet meer op een podium in Dordrecht. Veel van zijn bekende nummers kwamen voorbij, waaronder Zij. ,,Ik zie ontzettend veel mooie vrouwen in Dordrecht. Ik weet niet of het aan mij ligt.”

Dat Live at Wantij geen gratis festival is, leek de bezoekers weinig te deren. Sterker nog, sommigen vinden het zelfs een voordeel. ,,Dan betaal ik liever. Het is veel minder druk en nergens staan lange rijen. En er hangt een heel relaxte sfeer”, zegt Maupert Luigies.

Morgen kunnen muziekliefhebbers opnieuw terecht in het Wantijpark. Vanaf 12.30 uur staan verschillende artiesten op het podium, onder wie Broederliefde, Waylon en Rondé. De festivaldag morgen is gratis en duurt tot 23.00 uur.

Bron: AD