Over Wantijlive

Wantijlive vindt plaats op vrijdag 9 juni 2023 van 16.00 tot 23.00 uur.

De grootste Nederlandse acts in het prachtige en intieme Wantijpark.

Wantijlive brengt jaarlijks vrienden samen. Samen genieten van de beste acts, het lekkerste eten en het fijne sfeertje is typisch Wantijlive!

Wantijlive vindt in 2023 voor de vijfde keer plaats. De laatste edities waren volledig uitverkocht. 

Lokaal karakter
Wantijlive is een festival met een landelijke allure, maar met een lokaal karakter. Zo werkt Wantijlive veel samen met lokale sponsors en foodstands. Een festival voor en door de regio, maar dan wel met de beste acts van Nederlandse bodem.

Leukste uitje in Dordrecht
Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of een bedrijfsuitje in Dordrecht en omstreken? Ook dan ben je bij Wantijlive aan het juiste adres!

Hoe kom ik er?
Het Wantijpark is prima te bereiken met het openbaar vervoer, lopend, met de auto of per fiets. De locatie check je hier in Google maps.

Aftermovie 2022

Bekijk hier de aftermovie van Wantijlive 2022!

Muziek: Chef’Special – Amigo

Food & Drinks

Elk jaar is er weer heel veel lekkers te eten op Wantijlive! We werken altijd zo veel mogelijk samen met lokale partners, dus het wordt een feest der herkenning! Bijna al ons eten en drinken komt uit de regio Drechtsteden. Hierdoor kun je niet alleen genieten van de beste muziek, maar ook van het lekkerste lokale eten! Hieronder een greep uit ons foodaanbod.

Smoky BBQ Wantijpaviljoen

Geniet van een overheerlijke verse wrap pulled pork/chicken of pulled pork cheeseburger, bereid op Wantijpaviljoens’ unieke BBQ Experience! Een echt luxe broodje met een smoky touch, vanuit de kern van ons prachtige Wantijpark.

Burgers & Cocktails Fles & Mes

Na het dansen op het foodterras neerploffen met een luxe BBQ burger of toch liever een portie bittergarnituur en je favo cocktail? Bij Khotinsky vind je de lekkerste burgers en snacks om lekker even bij te tanken. Zonnetje erbij, cocktail en snack in de hand en genieten maar!

Surinaams Toko Kaminah

Natuurlijk is Toko Kaminah dit jaar ook weer van de partij. Hier vind je het allerlekkerste Surinaamse eten. Zo zijn er diverse Surinaamse broodjes, nasi, bami en saté. Daarnaast kun je genieten van overheerlijke spekkoek en andere kleine lekkernijen. Mmm..

Poffertjes Vissers Poffertjes

Overheerlijke, goudbruine, ambachtelijke poffertjes met een topping naar keuze en een grote klont échte roomboter, voor zowel diner als tussendoortje. Dat is nog eens genieten!

Ambachtelijk ijs Arthur Tuytel

Vele soorten vers ijs, lekker voor tussendoor of als toetje! Bij Arthur Tuytel proef je de ambacht en dat smaakt naar meer..

Wijnbar Boonstoppel Wijnen

Een luxe bubbeltje? Of liever een volle rode wijn? De beste wijnen uit wijngebieden van over de hele wereld proef je hier. Breng een bezoekje aan de gezellige wijnbar-caravan, want Boonstoppel biedt veel lekkers aan tijdens Wantijlive.

Lekkerste broodjes Boer 'n bontje

Wat denk je van een Bara met kip-kerrie, kip ketjap of bakkeljauw? Loopt het water je al in de mond? Loop dan tijdens Wantijlive eens langs bij Boer'n bontje. Dat is gegarandeerd smikkelen!

Friet & Snacks Speyz

Natuurlijk kun je op Wantijlive ook heerlijk genieten van ambachtelijke friet en lekkere snacks. Bij Speyz kun je kiezen uit bourgondische kroketten, Van Lieshout frikandellen en natuurlijk nog veel meer lekkers.

Flatbreads Hupsaté

Genieten van liefde op een stokje of kipsaté in een luxe flatbread met salade, rode ui, zelfgemaakte satésaus en krokant gebakken uitjes. Proef de bekende saté van Hupsaté in verschillende flatbread variaties.

Duurzaamheid

Het Wantijpark bestaat al sinds 1937 en we hopen nog heel lang te mogen genieten van deze mooie locatie. Om de natuur te onderhouden is het belangrijk dat we tijdens het feesten ook aandacht schenken aan het milieu. Doordat iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we nog langer van Wantijlive in het prachtige Wantijpark blijven genieten!

85% uit omgeving

Ruim 85% van onze bezoekers komt uit Dordrecht en omgeving! Naast dat dit gewoonweg een leuk feitje is, zorgt het ervoor dat we minder uitstoot genereren onderweg naar het festival.

62% op de fiets

Doordat ons festival regionaal is, komt het grootste gedeelte van de bezoekers met de fiets. Als organisatie willen we dit graag blijven stimuleren en daarom faciliteren we grote fietsenstallingen, dichtbij de ingang.

14% lopend & ov

Eén op de zeven komt lopend of met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de auto blijft staan en dat scheelt veel uitstoot. Daarnaast zorgt dit voor minder parkeeroverlast in de buurt.

90% cateraars uit Dordrecht

Bijna al onze partners en food cateraars komen uit Dordrecht en omstreken. Daardoor is het aanbod lokaal en zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden.

Hergebruik van decoratie

Onze banners en decoratiematerialen worden ten minste 3 jaar achter elkaar hergebruikt. Decoratie welke niet editie gebonden zijn worden na afloop schoongemaakt en opgeslagen.

Energiebesparing

In samenwerking met trouwe energiepartner Aggreko monitoren we zorgvuldig ons dieselverbruik van de aggregaten en zorgen we ervoor dat ons energieverbruik en uitstoot zo laag mogelijk blijven. Ons dieselverbruik per bezoeker staat gelijk aan gemiddeld 15 km autorijden.

Minder dan 19% plastic afval

Door ons afval 100% gescheiden in te zamelen kunnen we vervuiling en CO2 uitstoot tegengaan. In samenwerking met Netwerk en BST wordt al het plastic afval van het grasveld opgeruimd en weggebracht naar DuPont. DuPont verwerkt het plastic dan tot een gloednieuw product. Op die manier streven we ernaar al het plastic te kunnen hergebruiken.

15m3 watergebruik

Tijdens het hele wantijweekend gebruiken we gemiddeld 15m3 aan water. Dat staat gelijk aan ongeveer 100x een half uurtje douchen. Dat afwegend tegenover 9.000 bezoekers, op Wantijlive, maakt dat het watergebruik relatief laag is.