De Dijk

De Dijk live in ons park! Daar wil je bij zijn!

Koop kaarten

Op 17 juni 2022 wordt het genieten met een optreden van De Dijk op Wantijlive. De grootste hits van De Dijk komen natuurlijk voorbij en aangezien we die allemaal woord voor woord kunnen mee zingen, zullen we ver buiten het Wantijpark te horen zijn! Het wordt een optreden wat je niet wilt missen. 

De Dijk behoeft weinig introductie. De Dijk werd in 1981 opgericht en is vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. De Dijk heeft een zeer herkenbare eigen sound, Nederlandstalige popmuziek met elementen uit soul, blues, rock en chansons. Al sinds de begin jaren ‘80 maken ze de Nederlandse podia onveilig met hun hits als ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Bloedend hart’. In totaal staan ze met al hun nummers meer dan 200 keer in de top 2000! ‘Dansen op de vulkaan’, ‘Mag het licht uit’, ‘Binnen zonder kloppen’ en ‘Hold on Tight’ is slechts een greep uit hun succesvolle repertoire.

Naast De Dijk staan ook Chef’Special, Davina Michelle en Rob Dekay op het programma van Wantijlive 2022. Bekijk hier het volledige programma. Kaartverkoop start op 29 januari.
Schrijf je in voor de Early Bird!

De Dijk - Als ze er niet is

Over De Dijk

De band bestaat uit:

Huub van der Lubbe (leadzang)

Antonie Broek (drummer)

Nico Arzbach (gitarist)

Hans van der Lubbe (bassist)

Pim Kops (toetsenist/gitarist)

Jelle Broek (gitarist)

Roland Brunt (saxofonist)

Peter van Soest (trompetist)

Afgelopen oktober vierde De Dijk hun 40-jarig bestaan. De Dijk mag zich al jaren een van de succesvolste bands van Nederland noemen. De Dijk heeft overal ter wereld gestaan, van kroegen tot in stadions, langs de waterkant in Amsterdam tot op het Rode plein in Moskou. Ze mochten talloze prijzen op hun naam schrijven, ontvingen meerdere gouden en platina albums en maakten het succesvolle album ‘Hold on Tight’ met de legendarische Solomon Burke.

Hun 40-jarig bestaan werd in oktober 2021 groots gevierd in de Ziggo Dome. Tijdens een twee uur durende show kon het publiek genieten van al het moois wat De Dijk ooit heeft uitgebracht. De band ontving ter ere van hun 40-jarig bestaan een Andreaspenning van de stad Amsterdam, vanwege hun bijdrage aan het imago van de stad als culturele hoofdstad en hun invloed op de Nederlandse popmuziek.

Koop kaarten

 

Live optreden Nielson op Wantijlive 2019
Ten Raede Lounge
Live act Chef'Special op Wantijlive 2022
Live optreden Nielson op Wantijlive 2019

Nieuwste album van De Dijk

In 2019 bracht De Dijk een nieuw album uit, genaamd ‘Nu of Nooit’. Vol met momenten van Hollands geluk. Huub van der Lubbe koestert ze, nu het nog kan. Een nazomeravond op het balkon, met een glas wijn en het bronsbruine gezicht van zijn geliefde. Hij weet: Het is nu, nu of nou. Dit is maar één keer. Dit nu is er maar eens – eens en nooit weer. Het album staat vol mooie liedjes, met gevoelige teksten, precies zoals we van De Dijk gewend zijn.

De Dijk stond in 2020 al op het programma van het leukste festival van Dordrecht. Helaas kon toen het evenement wegens Corona niet door gaan. We zijn dan ook heel blij dat ze er dit jaar alsnog bij zijn!

Koop kaarten