De Dijk

Op 17 juni 2022 was het genieten met een optreden van De Dijk op Wantijlive. En al helemaal omdat ze aangekondigd hebben te stoppen na dit jaar. De grootste hits van De Dijk kwamen allemaal voorbij en aangezien we die allemaal woord voor woord konden mee zingen, waren we ver buiten het Wantijpark te horen. Het was er eentje voor in de boeken.

De Dijk behoeft weinig introductie. De Dijk werd in 1981 opgericht en is vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. De Dijk heeft een zeer herkenbare eigen sound, Nederlandstalige popmuziek met elementen uit soul, blues, rock en chansons. Al sinds de begin jaren ‘80 maken ze de Nederlandse podia onveilig met hun hits als ‘Ik kan het niet alleen’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Bloedend hart’. In totaal staan ze met al hun nummers meer dan 200 keer in de top 2000! ‘Dansen op de vulkaan’, ‘Mag het licht uit’, ‘Binnen zonder kloppen’ en ‘Hold on Tight’ is slechts een greep uit hun succesvolle repertoire.

Naast De Dijk stonden ook Chef’Special, Davina Michelle en Rob Dekay op het programma van Wantijlive 2022.

De Dijk - Als ze er niet is

Over De Dijk

De band bestaat uit:

Huub van der Lubbe (leadzang)

Antonie Broek (drummer)

Nico Arzbach (gitarist)

Hans van der Lubbe (bassist)

Pim Kops (toetsenist/gitarist)

Jelle Broek (gitarist)

Roland Brunt (saxofonist)

Peter van Soest (trompetist)

Afgelopen oktober vierde De Dijk hun 40-jarig bestaan. De Dijk mag zich al jaren een van de succesvolste bands van Nederland noemen. De Dijk heeft overal ter wereld gestaan, van kroegen tot in stadions, langs de waterkant in Amsterdam tot op het Rode plein in Moskou. Ze mochten talloze prijzen op hun naam schrijven, ontvingen meerdere gouden en platina albums en maakten het succesvolle album ‘Hold on Tight’ met de legendarische Solomon Burke.

Hun 40-jarig bestaan werd in oktober 2021 groots gevierd in de Ziggo Dome. Tijdens een twee uur durende show kon het publiek genieten van al het moois wat De Dijk ooit heeft uitgebracht. De band ontving ter ere van hun 40-jarig bestaan een Andreaspenning van de stad Amsterdam, vanwege hun bijdrage aan het imago van de stad als culturele hoofdstad en hun invloed op de Nederlandse popmuziek.

 

Live optreden Nielson op Wantijlive 2019
Ten Raede Lounge
Live act Chef'Special op Wantijlive 2022
Live optreden Nielson op Wantijlive 2019

Nieuwste album van De Dijk

In 2019 bracht De Dijk een nieuw album uit, genaamd ‘Nu of Nooit’. Vol met momenten van Hollands geluk. Huub van der Lubbe koestert ze, nu het nog kan. Een nazomeravond op het balkon, met een glas wijn en het bronsbruine gezicht van zijn geliefde. Hij weet: Het is nu, nu of nou. Dit is maar één keer. Dit nu is er maar eens – eens en nooit weer. Het album staat vol mooie liedjes, met gevoelige teksten, precies zoals we van De Dijk gewend zijn.

De Dijk stond in 2020 al op het programma van het leukste festival van Dordrecht. Helaas kon toen het evenement wegens Corona niet door gaan. We zijn dan ook heel blij dat ze er dit jaar alsnog bij konden zijn!